dimecres, 26 d’octubre del 2016

DESCRIPCIÓ DE CONTROLS

Bona nit orientadors!

A continuació us fem 4 nocions per als que sou nous en la matèria de la importància de la descripció dels controls.


A l'hora de trobar le balises, senyalades al mapa amb un cercle rosa, heu d'arribar al centre del cercle, i quan diem el centre; és el centre.
Amb tot, per ajudar a localitzar la fita quan esteu molt aprop o dins del cercle, aquesta fita es descriu gràficament en el mapa.

Concretament el mapa d'orientació incorpora, a mes a mes de les balises en el mapa, la descripció de les mateixes, mitjançant una taula
Aixo vol dir que una suma de símbols (com si fos un geroglífic) ens descriuen on es troba cada balisa.
Exemple de taula de descripció de controls

Quan sabem interpretar i traduir aquesta suma de simbols sabem en quin lloc esta ficada la balisa, i per tant, quan ens apropem al cercle podem començar a buscar aquest lloc característic.
 
Cada balisa te un número en el mapa, i aquest mateix número el trobareu:
1.A la taula descriptiva dels controls (lateral del mapa)
2.Fisicament sobre el terreny; rotulat mitjançant una etiqueta que es penja de la balisa
3.A la targeta de control que caldrà senyalar amb la pinça.

Exemple de Targeta de control
Aixi doncs, un cop trobeu la balisa sobre el terreny, cal comprovar que heu trobat aquella que buscaveu, i que coincideix el número del mapa amb l'etiqueta de la balisa. Seguidament heu d'agafar la pinça que penja de la balisa i marcar la targeta de control, en concret el requadre corresponent al numero de balisa que heu trobat.
  

Inicialment s'acostuma a treure importància a la descripció dels controls, però saber el que busquem es molt important, ja que les balises no sempre son visibles a curta distància, podeu pensar que sou capaços d'encertar el centre del cercle sense problemes, però un cop allí no veure la balisa. Un bon orientador s'ajuda de la descripció dels controls per localitzar la balisa sense veure-la, a curta i llarga distància, i traça el recorregut mes curt i fàcil per arribar-hi.


Per ficar un exemple descarat: La descricpió dels controls ens específica si la balisa es troba als peus d'un cingle o sobre un cingle, és evident que sense aquesta informació l'error es pot pagar molt car amb temps.

A hores d'ara us adjuntem la descripció de les balises en format tècnic (geroglífic), i un manual d'usuari que us ajudarà a tradr els símbols, d'aquesta manera podreu fer l'exercici i sabreu exactament les característiques del lloc on es troba cada balisa.

No obstant, el divendres al matí us penjarem la descripció traduida per que pogueu comprovar si ho heu traduït bé. Després us podreu fer una xuleta amb la descripció escrita si cal.

DESCRIPCIÓ DELS CONTROLS - CURSA CURTA
DESCRIPCIÓ DELS CONTROLS- CURSA LLARGA

MANUAL DE CRITERIS STANDARDS PER DESCRIURE ELS CONTROLS  
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada